NOS SportAangepast

Wouda gaat zich rustig beraden

Overhaaste conclusies trekt Marcel Wouda nog niet na de breuk met Ranomi Kromowidjojo.

"Het is een enorme teleurstelling. Ik wil hier rustig over nadenken", zei de bondscoach direct na de persconferentie.

"Voor mij persoonlijk is dit een drama. Maar als coach is je grootste doel om sporters te begeleiden om hun droom te bereiken. Ranomi geeft aan dat ik die persoon niet ben voor haar."

Vrijdag niet in het bad

Wouda gaf aan vrijdag in elk geval niet aanwezig te zijn op de training.

Nauwelijks een uur na het wereldkundig maken van de breuk, besloot ook Bastiaan Lijesen dat hij niet met Wouda, die de zwemmers in Eindhoven onder zijn hoede heeft, verder wil gaan.

Hij sluit zich net als Kromowidjojo aan bij Christiaan Sloof, de assistent van Wouda. "Christiaan is mijn assistent-coach. Ik begeleid alles, ik zet de lijnen uit", schetst Wouda gelijk zelf de lastige situatie die is ontstaan.

Verhaeren

Technisch directeur Jacco Verhaeren, wiens aangekondigde vertrek naar Australië in januari een katalysator blijkt voor de situatie met Wouda, hoopt dat Wouda behouden blijft voor de zwemsport. "Volgende week gaan we samen nadenken hoe we verder gaan. Ik hoop echt dat hij voor het Nederlandse zwemmen behouden blijft. Ook als trainer. Want ik denk dat hij ongelooflijke kwaliteiten heeft."

Het klikte niet tussen de Wouda en Kromowidjojo, weet Verhaeren. "Ranomi heeft echt geen afscheid van hem genomen vanwege het vakinhoudelijke. Het gaat hier om chemie."

NOC*NSF

NOC*NSF-baas Maurits Hendriks was woensdag al door Kromowidjojo op de hoogte werd gebracht. Op de vraag wat het opstappen van ook Lijesen betekent voor de positie van Wouda, zegt hij: "Het betekent alleen dat de trainingsstaf in Eindhoven geherstructureerd zal worden." Daar wijst hij Verhaeren voor aan als de ideale man.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl