NOS SportAangepast

"Geen 100% vertrouwen"

Ranomi Kromowidjojo gaf in een speciaal ingelaste persconferentie van de KNZB tekst en uitleg over haar breuk met coach Marcel Wouda.

De drievoudig olympisch kampioene kwam tot het besluit door het vertrek van Jacco Verhaeren naar Australië. "Voor mij was dat zeer onverwacht. Ik vroeg me af hoe ik nu de weg naar Rio ging inzetten. Doe ik dat nog op dezelfde manier? Het antwoord is nee. Ik heb er niet de volle honderd procent vertrouwen in."

Verhaeren volgen naar Australië was geen optie. "Ik denk dat Jacco daar geen training gaat geven. En ik zit ontzettend goed op mijn plek in Eindhoven, woon er graag."

Helemaal stoppen heeft maar heel even door haar hoofd gespeeld. "Dat was snel van de baan. Ik heb heel goed nagedacht. Ik heb nog veel plezier in zwemmen en zit in een fijne trainingsgroep. Daarom ga ik door, met Christiaan Sloof als coach.''

Gevoelskwestie

De breuk moet volgens Kromowidjojo niet uitgelegd worden als kritiek op het programma van Wouda. "Het was een gevoelskwestie, de klik. De trainingen waren perfect. Daar heeft het niet mee te maken en ook niet met het technisch aspect.''

Wouda liet in een eerste reactie weten dat het voor hem groot nieuws was. "Ik voelde dit niet aankomen. Het is voor mij teleurstellend, voor de sporter begrijpelijk."

"Ik heb me met volle overgave en voor honderd procent ingezet. Kromowidjojo is tot de conclusie gekomen dat het niet helemaal genoeg was. Als een sporter voor 99,9 procent tevreden is en voor 0,1 procent niet en niet het vertrouwen heeft dat te kunnen oplossen, dan moet je daar iets mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl