Kromowidjojo weg bij coach Wouda

Ranomi Kromowidjojo breekt met Marcel Wouda»
Ranomi Kromowidjojo breekt met Marcel Wouda ANP

Ranomi Kromowidjojo heeft de samenwerking met haar trainer Marcel Wouda opgezegd. Christiaan Sloof, de huidige assistent van Wouda, wordt de nieuwe coach van Kromowidjojo.

Bastiaan Lijesen volgt dezelfde weg. Hij maakte via Twitter bekend na lang twijfelen zijn coach Wouda te verlaten. Femke Heemskerk blijft Wouda trouw, maar liet de NOS weten dat ze denkt dat nog meer zwemmers het voorbeeld van Kromowidjojo zullen volgen en dus overstappen naar Sloof.

Kira Toussaint en Sharon van Rouwendaal besloten eerder dit jaar te vertrekken bij Wouda.

Vertrek Verhaeren

Het nieuws dat Kromowidjojo breekt met Wouda volgt kort nadat Jacco Verhaeren bekend had gemaakt te vertrekken als technisch directeur van de zwembond. Zwemanalyticus van de NOS Johan Kenkhuis ziet een verband tussen beide zaken. "Ik denk dat Kromowidjojo met het vertrek van Verhaeren tot het besef kwam dat ze niet gelukkig is met deze situatie."

"Ze heeft wel eens gezegd geen trainer meer nodig te hebben, maar wel een coach", aldus de oud-zwemmer. "Juist daarin verschillen Wouda en Verhaeren heel erg. Dan is het beter met de samenwerking te stoppen."

Deel deze pagina

Video

Tijdens een persconferentie verklaart Ranomi Kromowidjojo waarom zij breekt met haar trainer Marcel Wouda.

 • Breuk tussen 'Kromo' en Wouda

  Tijdens een persconferentie verklaart Ranomi Kromowidjojo waarom zij breekt met haar trainer Marcel Wouda.

 • Eerste reactie Wouda op breuk

  De eerste reactie van Marcel Wouda op de persconferentie, net nadat Ranomi Kromowidjojo bekend heeft gemaakt... te breken met hem.

 • Kenkhuis over keuze Kromowidjojo

  Zwemanalist Johan Kenkhuis over de keuze van Ranomi Kromowidjojo om te stoppen met haar trainer Marcel Wouda.

 • Persconferentie KNZB via Youtube

  De KNZB belegde vandaag via Youtube een persconferentie. Via internet werd de breuk tussen Kromowidjojo en... Wouda bekend gemaakt. Vragen konden via internet gesteld worden.

Audio

 • KNZB en de internetpersconferentie De KNZB besloot vandaag de persconferentie over de breuk van Kromowidjojo en Wouda via YouTube uit te zenden. Dat ging enigszins... met horten en stoten. Verslaggever Edwin Cornelisselen maakte daarover het volgende verslag.

Video en Audio

 • » Ehren: niet onze beste wedstrijd Audio De reactie van Den Bosch-coach Raoul Ehren na het 0-0 gelijkspel tegen Kampong in de...31 okt 2014, 19 keer afgespeeld
 • » ATP Parijs 2014: Federer-Raonic Video Beelden van de partij tussen Roger Federer en Milos Raonic in de kwartfinales van het...31 okt 2014, 953 keer afgespeeld
 • » Kampong blij met punt tegen Den Bosch Audio De reactie van Kampong-coach Stijn van Roosendaal na het 0-0 gelijkspel in en tegen Den Bosch in de...31 okt 2014, 19 keer afgespeeld

Meer video en audio