NOS SportAangepast

'Iron Mike': tijd voor een biografie

Legendarisch. Explosief. Meedogenloos. Zomaar een aantal krachttermen die van toepassing zijn op het leven en de carrière van bokser Mike Tyson. Hij staat bekend om zijn agressieve karakter, zowel binnen als buiten de ring. In zijn biografie die binnenkort verschijnt, doet hij een boekje open over zijn leven. Evander Holyfield kan beter uit de buurt blijven van de levende legende.

'Iron Mike', luidt de bijnaam van Mike Tyson. Zijn spijkerharde en agressieve manier van boksen en leven brengt hem veel, maar niet alleen in positieve zin. Buiten de ring is Tyson bepaald geen lieverdje, wat hem meermaals in aanraking brengt met politie en justitie.

Holyfield en zijn oor

Eén van de beroemdste gevechten van Tyson is die tegen Evander Holyfield in 1997. Tyson bijt een stuk uit het oor van zijn opponent en wordt gediskwalificeerd. De beelden gaan de wereld over en er wordt schande van gesproken. Tyson gaat in zijn biografie uitgebreid in op het bewuste gevecht.

In een voorpublicatie die vandaag verschenen is in de Sydney Daily Telegraph, zegt Tyson dat hij Holyfield wel had willen vermoorden. Holyfield deelt volgens Tyson eerst een kopstoot uit, maar de scheidsrechter wuift het weg. Tyson: ''Iedereen kon zien dat hij mij een kopstoot gaf. Ik verloor mijn kalmte en beet in zijn oor. Vanaf dat moment herinner ik me niet veel meer, zo woest was ik.''

Tyson wil Holyfield slopen

De scheidsrechter grijpt in en bepaalt dat Tyson de wedstrijd verliest. ''Holyfield stond in zijn hoek, maar ik probeerde toch bij hem te komen. Ik wilde alles en iedereen in zijn hoek slopen. Hij werd beschermd en ik zag de angst in zijn ogen. Ik had wel vijftig mensen bovenop me, maar ik moest en zou hem te pakken krijgen.''

De biografie van Mike Tyson, met de titel 'Undisputed Truth' (onbetwiste waarheid), verschijnt op 13 november.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl