NOS NieuwsAangepast

Bontes uit onvrede over sfeer PVV

PVV-Tweede Kamerlid Bontes vindt de PVV-fractie "geen prettige omgeving". In een gesprek met NRC Handelsblad zegt Bontes dat PVV-collega's niet durven te zeggen wat ze denken omdat de macht bij één persoon ligt: partijleider Geert Wilders.

Bontes, die vorige week opstapte uit het PVV-fractiebestuur maar nog wel lid is van de fractie, pleit voor meer openheid. "Over wezenlijke dingen wordt bij ons nooit gesproken", zegt hij in de krant. "Uiteindelijk beslist Geert over álles. Moties, Kamervragen, tv-optredens, echt alles."

Drie vergaderingen

Het gebrek aan inspraak is een van de redenen dat Bontes uit het fractiebestuur is gestapt. "We hebben in twee jaar tijd maar drie vergaderingen gehad", zegt hij. "We overleggen niet, ik moet tekenen voor dubieuze uitgaven."

Volgens Bontes is de geslotenheid er mede debet aan dat de provinciale en gemeentelijke fracties van de PVV nauwelijks met elkaar verbonden zijn. "Het is los zand."

Bontes zegt dat hij niet wil opstappen, zoals eerder onder anderen Hero Brinkman deed na soortgelijke kritiek op de verhoudingen in de fractie. "Ik ga niet op ramkoers liggen", zegt hij. "Maar ze kunnen me uit de fractie trappen. Ik ben mentaal op alles voorbereid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl