NOS NieuwsAangepast

Meer geld weg bij PvdA Amersfoort

De Amersfoortse afdeling van de PvdA heeft aangifte van verduistering gedaan bij de politie. Er zijn over langere tijd grote bedragen verdwenen uit de partijkas. Volgens fractievoorzitter Hinloopen wordt nog onderzoek gedaan naar de precieze omvang van de fraude.

Volgens RTV Utrecht gaat het om tienduizenden euro's. De PvdA-kas werd beheerd door het maandag overleden raadslid Ramón Smits Álvarez.

Smits Álvarez was al twaalf dagen vermist, toen hij maandag dood werd gevonden in een rivier bij het Spaanse Ponte Ulla. Hij was daar waarschijnlijk van een brug gesprongen.

Vertrouwelijk rapport

Kort na zijn verdwijning was al bekend geworden dat hij 4000 euro van de PvdA-rekening had gepind.

Mogelijk speelde ook mee dat burgemeester Bolsius van Amersfoort aangifte had gedaan wegens het uitlekken van een vertrouwelijk rapport over zijn functioneren. Smits Álvarez zou één van de raadsleden zijn die in beeld waren bij het onderzoek van de Rijksrecherche.

Op de dag van zijn zelfmoord schreef Smits Álvarez een afscheidsbrief aan een Spaanse journalist, die hem al vaker geïnterviewd had. Hij schreef daarin dat hij "zijn zonden had bekend" in de kathedraal van Santiago de Compostella.

Jarenlang gelogen

RTV Utrecht meldde vorige week dat het PvdA-raadslid jarenlang had gelogen over zijn werkgever. Hij vertelde iedereen dat hij bij zorgverzekeraar Agis werkte, maar in werkelijkheid was hij daar sinds 2010 weg, omdat zijn contract niet verlengd werd.

Smits Álvarez was kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in Amersfoort voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Zijn partijleden hadden hem maandag nog opgeroepen om zich te melden. "Alles is vergeven en vergeten als hij terugkomt en weer aan de slag gaat".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl