NOS NieuwsAangepast

Facebook verwijdert onthoofding

Facebook heeft een filmpje waarop te zien is hoe een Mexicaanse vrouw wordt onthoofd alsnog verwijderd van de website. Ook heeft het sociale netwerk aangekondigd de criteria voor het plaatsen van gruwelijke beelden aan te scherpen.

De video van de onthoofding werd maandag op de website gezet. Het beleid van Facebook was om bloederige beelden toe te staan zolang ze als doel hebben om gruwelijkheden te veroordelen. Na klachten van kijkers werd toch besloten het filmpje weg te halen.

Het beleid van Facebook is om porno en haatzaaiende teksten te verwijderen, maar de toezichthouders zullen voortaan ook kritischer kijken naar beelden van geweld. Die worden vaak toegestaan omdat ze het nieuws illustreren.

Waarschuwing

Ook wordt gekeken of gebruikers die dergelijke beelden plaatsen dat met de juiste intentie doen en of ze er een waarschuwing bijzetten om schokkende beelden weg te houden bij te jonge mensen.

Vorige week ontstond in Nederland ook commotie over een onthoofdingsfilmpje. De vrouw die het had geplaatst wilde daarmee aandacht vragen voor de gruwelijkheden van de burgeroorlog in Syrië.

Op die beelden is van dichtbij te zien hoe een man de keel wordt doorgesneden. Hij wordt daarna in een kuil gegooid om dood te bloeden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl