NOS SportAangepast

Müllenberg naar kwartfinales WK

Peter Müllenberg heeft de laatste acht bereikt op de WK boksen in Kazachstan. De Almeloër was in de klasse tot 81 kilogram met 3-0 (30-27, 30-27, 30-26) te sterk voor Scott Forest uit Schotland.

Met die prestatie heeft Müllenberg aan de verwachting van zijn trainer Hennie van Bemmel voldaan. "We kwamen hier om te bewijzen dat zijn tweede plaats op de EK geen incident was. Hij zit nu bij de beste acht van de wereld."

Opmerkelijk is dat Müllenberg het in de eerste ronde moeilijker had dan in de tweede. "We moesten negen dagen wachten voordat we konden beginnen. Dat was bijna te lang", aldus Müllenberg. "Tegen Forest had ik het niet moeilijk. Ik heb gedaan wat ik moest doen en ben eigenlijk niet in de problemen geweest."

Müllenberg kwam niet ongeschonden uit het gevecht, getuige de buil op zijn voorhoofd. Van Bemmel: "Niemand komt zonder schade zijn partij door. Ik ben nu dertig jaar bokstrainer, maar ik heb nog nooit zoveel emmers ijs in de kleedkamer gezien. Het is één en al bulten en scheurtjes."

Boksen zonder kap

De mondiale titelstrijd in Almaty is het eerste grote toernooi waarbij zonder kap wordt gebokst. Als het aan Müllenberg ligt, keert de kap snel terug. "Ik vind het niet fijn. Het boksen is anders geworden. Je moet veel meer afstand houden."

Müllenberg stuit woensdag op Ojbek Mamazoeloenov uit Oezbekistan, de kampioen van Azië. De Almeloër bokste niet eerder tegen Mamazoeloenov. "Het is een krachtmens", zo weet Van Bemmel. "Het wordt oorlog en dat ligt Peter wel." Ook Müllenberg zelf is vol vertrouwen. "Hennie en ik zijn ervan overtuigd dat ik kan winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl