NOS NieuwsAangepast

Zorgpremie Zilveren Kruis omlaag

De basispolis bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis wordt volgend jaar 8,30 euro per maand goedkoper. De premie daalt van 108,25 naar 99,95 euro. Op jaarbasis scheelt dat bijna 100 euro. Zilveren Kruis is de eerste grote verzekeraar die de zorgpremie voor volgend jaar bekendmaakt.

Ook bij andere Achmea-merken als Agis en Avéro daalt de premie. De verwachting is dat ook andere grote verzekeraars hun premies voor volgend jaar verlagen. De kleine Schiedamse verzekeraar DSW maakte eind september al bekend de premie met 6,50 euro per maand omlaag te schroeven.

Zilveren Kruis zegt dat de daling mogelijk is door scherpe afspraken met zorgaanbieders en een verlaging van de medicijnenprijzen. Dit jaar daalden de zorgpremies bij veel verzekeraars ook al licht.

'Systeem werkt'

De Nederlandse Zorgautoriteit stelde eerder deze maand dat de effecten van het nieuwe zorgstelsel nu voor het eerst goed zichtbaar worden. In 2006 werd het huidige stelsel ingevoerd.

Verzekeraars lopen financieel risico en gaan daardoor scherper selecteren bij wie ze zorg inkopen. De prijsdaling is dit jaar vooral te zien bij zorg met vrije tarieven, zoals fysiotherapie en dieetadvies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl