Vermist raadslid Amersfoort dood

Het vermiste Amersfoortse PvdA-raadslid Ramón Smits Álvarez is gistermiddag dood aangetroffen in Spanje. Hij is van een brug gesprongen. Dat meldt de Spaanse krant La Voz de Galicia.

Smits Álvarez is afkomstig uit Carballo in Galicië. Er werd internationaal naar hem gezocht.

Volgens de krant heeft Smits Álvarez (34) gisteren zijn vrouw in Nederland gebeld om te zeggen dat hij zich van het leven zou beroven. Daarna belde hij de politie, maar die kwam te laat om hem tegen te houden. Brandweerlieden hebben daarna zijn lichaam geborgen bij de Ponte Ulla, een bekende brug zo'n 15 kilometer van Santiago de Compostela.

Voordat Smits Álvarez tot zijn daad overging, nam zijn moeder contact op met de krant om te vertellen dat haar zoon van plan was van een brug te springen, ergens in de buurt van Santiago de Compostela.

4000 euro gepind

Volgens verschillende media nam Smits Álvarez op de dag van zijn verdwijning, een kleine twee weken gelegen, zijn paspoort mee. Zijn telefoon en iPad liet hij thuis. Wel pinde hij 4000 euro van de partijrekening. Smits Álvarez was met drie anderen in de running om lijsttrekker van de PvdA in Amersfoort te worden.

Een zoektocht in de buurt van zijn vakantiehuis in Spanje leverde niets op en ook zijn familie in de regio Galicië kon hem niet traceren.

Bevestiging

Verslaggever Martin de Wit van RTV Utrecht is in het gebied. Hij heeft daar de bevestiging gekregen van de dood van Smits Álvarez. "Er heerst verslagenheid, iedereen vindt het verschrikkelijk".

Over het motief zijn nog geen mededelingen gedaan. "Er was gisteravond nog veel onduidelijk", zegt De Wit, "maar dit is wel waar iedereen zich zorgen over maakte". Volgens de verslaggever was het PvdA-raadslid erg geliefd in Carballo. Hij was er ook politiek actief en bleek in een verkiezing onlangs erg populair te zijn.

De PvdA in Amersfoort zegt met grote verslagenheid kennis te hebben genomen van de dood van collega Ramón Smits Álvarez. "Onze eerste gedachten gaan uit naar zijn vrouw en kinderen", schrijft de partij op zijn website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl