NOS WielrennenAangepast

"WO I centraal in Tour 2014"

De organisatie van de Tour de France presenteert woensdag het parcours voor de editie van 2014, maar verschillende media menen nu al te weten hoe de komende route eruit komt te zien.

Volgens de Spaanse krant Marca staat bij de 101ste editie in een aantal etappes de Eerste Wereldoorlog centraal, die op 28 juli 2014 honderd jaar geleden begon. De slagvelden van WOI zullen doorkruist worden door het wielerpeloton.

De start van de eerstvolgende Tour de France is in het Engelse Leeds. Londen is het eindstation van de derde etappe op 7 juli. De etappe van die dag zal voor een belangrijk deel overeenkomen met het olympisch parcours van Londen 2012.

Indurain wordt geëerd

Miguel Indurain wordt geëerd bij de tijdrit in Bergerac, de plaats waar hij de Tour van 1994 naar zijn hand zette. De Spanjaard was de eerste renner die het presteerde om vijf achtereenvolgende jaren (1991-1995) de Ronde van Frankrijk op zijn naam te schrijven.

Het Franse L'Equipe schrijft over een mogelijke etappe met kasseien. De regerende Tour-winnaar Chris Froome, die weinig ervaring heeft met kasseien, hoopt dat het blijft bij geruchten. "Het zou er toe kunnen leiden dat ik de Tour ga verliezen omdat ik dan teveel achterstand oploop", zegt Froome. "Ik kan me in zo'n etappe ook niet meten met specialisten als Fabian Cancellara en Thor Hushovd, die wel bekend zijn met die ondergrond. Ik accepteer dan dat ik niet zal kunnen volgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl