NOS NieuwsAangepast

Problemen met Windows RT 8.1

De release van Windows 8.1 gaat gepaard met de nodige problemen. De gratis update is sinds vrijdag beschikbaar. Voor één van de versies van het besturingssysteem, Windows RT 8.1, waren de problemen reden om de update terug te trekken.

Volgens Microsoft heeft een beperkt aantal gebruikers problemen met Windows RT 8.1, dat onder meer draait op de Surface-tablets van Microsoft. Het bedrijf onderzoekt de problemen en heeft uit voorzorg besloten de update uit de Windows Store te verwijderen. Hoeveel gebruikers Windows RT 8 heeft, wil Microsoft niet zeggen.

"Dit is alleen van toepassing op Windows RT, verreweg de meeste pc's werken op Windows 8. Voor Windows 8 is de update dan ook gewoon beschikbaar in de store", zegt een woordvoerder van Microsoft.

Startknop

Op internet zijn veel klachten te vinden van gebruikers die desondanks problemen hebben met de update van de "normale" versie van Windows 8. Microsoft laat weten dat met die versie geen problemen bekend zijn.

Windows 8.1 is de eerste grote update van Windows 8, dat een jaar geleden op de markt kwam. De belangrijkste verandering is de terugkeer van de startknop linksonder in het scherm, waar veel gebruikers om vroegen. Als je op de knop klikt, ga je naar het startscherm vol tegels dat kenmerkend is voor Windows 8. Het oude startmenu is niet teruggekeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl