NOS VoetbalAangepast

Hahn: "Logisch dat Feyenoord mij volgt"

Warner Hahn is dit seizoen één van de meest in het oog springende spelers van de Jupiler League. Mede dankzij de goede prestaties van de doelman voert FC Dordrecht de ranglijst aan. Bovendien is Hahn eerste keeper van Jong Oranje. En dus is het "niet meer dan logisch dat Feyenoord mij volgt", aldus Hahn tegen de NOS.

De doelman is pas bezig aan zijn tweede seizoen in de Jupiler League. Hij kwam over van Jong Ajax, waar na de komst van Jasper Cillessen geen plaats meer voor hem was. "Ik heb toen heel bewust voor twee jaar getekend, met de bedoeling daarna de stap naar de eredivisie te maken. Dat gunt de club mij ook. Het is nu aan mij om een verstandige keuze te maken."

"Er hebben al meerdere eredivisieclubs interesse getoond. Feyenoord is daar inderdaad één van. Dat is niet meer dan logisch, want ik ben lekker bezig. Ik heb ook in de krant gelezen dat zelfs Celtic mij zou volgen, maar van die club heb ik niets gehoord."

Ook Rody Hoegee, zijn keeperstrainer bij FC Dordrecht, weet dat Hahn de stap hogerop aankan. "Ik denk dat hij een goede keeper zal zijn in de eredivisie. Of er daarna nog meer in zit, zien we dan wel weer. Maar ook bij ons kan hij zich nog verbeteren. We werken aan details als positionering en voetenwerk."

Jong Oranje "niet gek"

Bij Jong Oranje traint Hahn al op een hoger niveau. In de ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg is hij zelfs de enige die in de Jupiler League speelt. Volgens Hoegee geniet de doelman van die uitstapjes naar Jong Oranje, al zegt Hahn niet op te kijken van de opmerkelijke combinatie.

"Het is weliswaar lang geleden dat er een international bij Dordrecht speelde, maar ik vind het niet gek. Ik heb in de jeugd in verschillende nationale elftallen gespeeld, dus ik ken de andere jongens en zij mij. Zij weten wat ik kan."

Het ontbreekt Hahn duidelijk niet aan zelfvertrouwen. Hoegee noemt dat één van de sterke punten van de doelman. "Hij heeft een geweldige uitstraling, keept met bravoure. Dat hij na zijn overstap van Ajax zich snel aanpaste aan de mindere faciliteiten bij ons, toont zijn mentale kracht."

"Daarnaast is hij ook een echte puntenpakker. Niet alleen met belangrijke reddingen, maar ook met zijn goede trap. Daarmee staat hij vaak aan de basis van grote kansen van ons."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl