NOS NieuwsAangepast

Winstgroei bij verfreus AkzoNobel

Bij verffabrikant Akzo Nobel is in het derde kwartaal de omzet met 5 procent gedaald, maar de nettowinst is met 41 procent gestegen. De omzet kwam uit op 3,78 miljard euro. De lagere omzet wordt vooral toegeschreven aan wisselkoersverschillen en de verkoop van bedrijfsonderdelen. De nettowinst kwam uit op 155 miljoen euro (.pdf).

De omzet van decoratieve verf, de huis- tuin- en keukenverf, lag op hetzelfde niveau als vorig jaar. Er werd meer verf verkocht, maar door valutaverschillen werd er niet meer aan verdiend. Vooral de Europese verfmarkt blijft moeilijk. Ook bij speciale verven en coatings drukt de zwakke vraag in Europa de resultaten.

De verfmarkt blijft voorlopig nog lastig denkt Akzo Nobel. 's Werelds grootste producent van verf ziet namelijk nog geen echte verbeteringen of veranderingen in de trends bij de eindgebruikers, zoals in de industrie en bij consumenten.

Beleggers lijken dik tevreden met de resultaten. Het aandeel AkzoNobel staat na een uur handel ruim 7,5 procent hoger op een koers van 52,10 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl