Advocaat begint bij AZ met zege

AZ heeft zijn eerste duel onder coach Dick Advocaat ondanks een stroeve start met 3-1 gewonnen van SC Cambuur.

Cambuur opende vroeg de score: uit een vrije trap kopte Hemmen raak. AZ had het daarna een tijdje moeilijk om z'n draai te vinden, maar gaandeweg drukte het de Friezen terug en nog voor rust waren de bordjes verhangen.

Kort nadat Hemmen de bal op de paal van het eigen Cambuur-doel had gekopt, schoot Beerens aan de andere kant de 1-1 hoog tegen het net. lak voor rust zette Johannsson de Alkmaarders van dichtbij op een verdiende voorsprong.

Beste kansen voor AZ

AZ bleef beter en kreeg ook de meeste kansen. Mooi, maar niet succesvol, was een schot van Beerens over keeper Nienhuis, die ver was uitgelopen, maar net op tijd weer terug was.

Ook mooi was de 3-1: met een gekruld schot trof Johannsson doel. Cambuur probeerde de spanning nog terug te brengen, maar dat zat er geen moment in. De beste kansen bleven voor AZ.