PSV onderuit bij FC Groningen

PSV heeft de uitwedstrijd bij FC Groningen met 1-0 verloren. Filip Kostic was de maker van het enige doelpunt. Hij scoorde vijf minuten na rust op aangeven van Tjaronn Chery.

De twee ploegen zorgden voor een open eerste helft. De Eindhovenaren kregen de meeste kansen, de beste kans was voor de Groningers: Toivonen haalde een kopbal van Botteghin van de lijn. Memphis Depay, Zakaria Bakkali en Ola Toivonen hadden de 0-1 op de schoen.

Opgelegde kans Depay

Kort na rust miste Depay een opgelegde kans, waarna Kostic in de counter de bal in het PSV-doel prikte: 1-0. Het bleef op en neer gaan, met een sterker PSV, maar ook weer met kansen over en weer. PSV verdiende een doelpunt, Depay was er een vrije trap heel dichtbij. Via de muur caramboleerde de bal net naast.

De laatste keer dat FC Groningen in eigen huis van PSV won, was op 19 februari 2012. Mede door een wonderschone treffer van Suk won de thuisploeg met 3-0.

Beste doelsaldo voor PSV

Bij een overwinning had de ploeg van trainer Phillip Cocu de koppositie kunnen overnemen van FC Twente.

Door de nederlaag heeft PSV net als Ajax en PEC Zwolle na tien wedstrijden achttien punten, maar de Eindhovenaren hebben het beste doelsaldo. PSV staat daardoor op plek twee achter koploper FC Twente (negentien punten).