NOS NieuwsAangepast

Nieuwe Mercury voor Queen-film

Ben Whishaw gaat rockster Freddie Mercury spelen in een film over de band Queen. De Britse acteur vervangt daarmee Sacha Baron Cohen, die eerder dit jaar werd bedankt voor de film.

Whishaw is vooral bekend van zijn rol als Q in de Bond-film 'Skyfall'. Ook speelde de 33-jarige Brit de hoofdrol in de boekverfilming 'Het Parfum'. Whishaw kroop bovendien al eerder in de huid van popsterren: hij speelde de jonge Rolling Stone Keith Richards in 'Stoned' en een incarnatie van Bob Dylan in 'I'm not there'.

Oud-Queen-leden Brian May en Roger Taylor, die de film produceren, hadden in eerste instantie Sacha Baron Cohen gevraagd Mercury te spelen. In juli werd besloten de samenwerking op te zeggen, omdat de komiek te veel zou afleiden van het verhaal. Baron Cohen speelde eerder opvallende typetjes als Borat en Ali G.

Live Aid

"Hij is fantastisch in zijn vorige films, maar dat zijn rollen die echt van hem zijn. In deze film moet je geloven dat het Freddie is en dat zien we niet gebeuren met Sacha", legde May de keuze uit.

Na het vertrek van Baron Cohen werd er druk gespeculeerd over wie de rol zou overnemen. Ook Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe werd genoemd, maar May en Taylor hadden een voorkeur voor Whishaw.

De film draait om de periode vlak voor het Live Aid-optreden van Queen in 1985. De band stond toen op het punt om uit elkaar te gaan, maar hervond na het legendarische concert zijn enthousiasme. Mercury overleed in 1991 aan de gevolgen van aids.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl