NOS NieuwsAangepast

Veel tips over blond 'Roma-meisje'

De Griekse autoriteiten hebben honderden tips binnengekregen na de vondst van een blond meisje in een Roma-kamp. De politie maakte details van de zaak bekend, omdat men vermoedt dat het kind slachtoffer is van een ontvoering.

Het meisje van ongeveer 4 jaar werd gevonden tijdens een inval in het kamp. De politie was op zoek naar drugs en illegale wapens, maar ontdekten ook Maria, met een lichte huid, blonde haren en groene ogen. Omdat ze totaal niet leek op de mensen die zeiden dat ze haar ouders zijn, werd een DNA-test uitgevoerd. Daaruit bleek dat ze geen familie was van het paar.

Interpol

Wie ze dan wel is, is totaal onbekend. Het echtpaar, dat door de politie is gearresteerd, zegt dat ze haar niet hebben ontvoerd, maar gekregen van iemand anders. Het bleek dat de vrouw in tien maanden zes kinderen had aangegeven. De Griekse politie denkt dat de kinderen werden ingezet om te bedelen.

Omdat er in Griekenland geen kinderen worden vermist die voldoen aan de omschrijving van het meisje, heeft de Griekse politie de zaak onder de aandacht van Interpol gebracht. Vanwege het uiterlijk van het meisje heeft de zaak veel aandacht gekregen in landen als Zweden en Noorwegen, maar er zijn ook tips binnengekomen uit Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS.

Gezondheid

Op dit moment is het meisje opgevangen door de kinderbescherming.

Volgens een woordvoerder was het meisje verwaarloosd, maar was haar gezondheid over het algemeen goed. 'Maria' zegt goed te zijn behandeld door het echtpaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl