Vitesse sleept zege uit het vuur

Vitesse heeft een spectaculaire zege geboekt bij sc Heerenveen. De Arnhemmers wonnen na een 2-0 achterstand met 3-2.

Heerenveen-spits Alfred Finnbogason tekende kort voor rust voor het openingsdoelpunt. De IJslander scoorde op aangeven van Rajiv van la Parra. Het was zijn elfde goal van het seizoen.

In de tweede helft was het snel opnieuw raak. Kenny Otigba kreeg het doelpunt op zijn naam; dit keer was Hakim Ziyech de aangever.

Piazón scoort twee keer

Vijf minuten later deed Vitesse wat terug. Lucas Piazón gaf de Arnhemmers weer wat lucht door de aansluitingstreffer te maken.

In de 73ste minuut was het opnieuw raak en weer was Piazón de maker van het doelpunt. De vrije trap van de Braziliaanse huurling van Chelsea werd door niemand getoucheerd.

Vitesse mocht vervolgens van geluk spreken dat het bij 2-2 bleef. Heerenveen verzuimde om het derde doelpunt te maken. De grootste kans was voor Ziyech, die alleen voor doelman Piet Velthuizen kwam te staan.

Van Aanholt maakt winnende doelpunt

In de blessuretijd tekende Patrick van Aanholt verrassend voor het winnende doelpunt voor Vitesse: 2-3. Na grote kansen voor Heerenveen zag de linksback zijn schot, op aangeven van Piazón, in het doel verdwijnen.

Heerenveen zakt door het puntenverlies naar plek zeven op de ranglijst. De ploeg van trainer Marco van Basten heeft zestien vijftien punten na negen duels, maar heeft wel één wedstrijd minder dan de concurrentie gespeeld. Het afgelaste duel met ADO Den Haag moet nog worden ingehaald. Vitesse steeg door de zege naar de vijfde plek.