Saaie remise FC Twente en Ajax

In Enschede is de wedstrijd tussen koploper FC Twente (dat thuis nog niet verloor) en nummer drie Ajax (dat uit nog niet won) geëindigd in 1-1.

Beide ploegen begonnen voorzichtig en in het eerste kwart viel er bar weinig te genieten. Halverwege de eerste helft werd het 1-0; Luc Castaignos tikte van dichtbij raak uit een slimme voorzet van Quincy Promes.

Daarvoor en daarna voorkwam Jasper Cillessen een doelpunt van Castaignos. Dusan Tadic schoot nog hard in het zijnet. Ajax kwam niet verder dan een schotje van Viktor Fischer.

Wisselvallig

Ook na rust waren tempo en creativiteit aanvankelijk ver te zoeken. Even was er opwinding toen Kolbeinn Sigthórsson tegen het gras ging bij een duel met Dico Koppers, maar arbiter Pieter Vink zag er geen strafschop in. Daarna dommelde het publiek weer in.

Na een uur schrokken de toeschouwers weer wakker. De ijverige Fischer schoot van afstand over het doel van Nick Marsman en Siem de Jong liet drie kansen (waaronder een heel grote) liggen.

Foutjes Bjelland

Waar Ajax voor rust niets had laten zien, had de ploeg de touwtjes nu strak in handen. Het was echter tekenend voor de wedstrijd dat de Amsterdammers een Twentse fout nodig hadden om tot scoren te komen. Andreas Bjelland timede verkeerd bij een diepe bal, waarna Sigthórsson voor 1-1 kon zorgen.

Vlak voor tijd gleed Bjelland weg en had Danny Hoesen de 1-2 op zijn schoen; Marsman, die tijdens de wedstrijd enkele malen weifelend had ingegrepen, was nu wel alert en stelde daarmee het gelijkspel voor Twente veilig.