GAE pakt punt tegen Feyenoord

Go Ahead Eagles heeft Feyenoord in eigen huis op een gelijkspel weten te houden. In de Adelaarshorst in Deventer leken de Rotterdammers met 1-2 te gaan winnen, maar aanvoerder Marnix Kolder maakte in de 89ste minuut de gelijkmaker: 2-2.

Jean-Paul Boëtius had het vizier in de eerste helft niet op scherp staan. De linksbuiten van Feyenoord kwam drie keer alleen voor doelman Eloy Room, maar hij verzuimde te scoren.

In de zeventiende minuut deed Stefan de Vrij wel wat Boëtius naliet. De verdediger, die onlangs zijn aanvoerdersband moest afstaan aan Graziano Pellè, scoorde uit een hoekschop van Jordy Clasie.

Gelijkmaker Amevor

Go Ahead Eagles haalde met hangen en wurgen de rust met een 0-1 achterstand. Trainer Foeke Booy bracht in de kleedkamer het geloof weer terug bij zijn formatie, want na rust ging GA Eagles vol voor de gelijkmaker.

Die kwam er al na drie minuten. Linksback Mawouna Amevor ging op avontuur en na een lange rush schoot hij de bal hard achter doelman Erwin Mulder.

Lang kon Go Ahead niet genieten van de gelijke stand. Feyenoord kwam in de 63ste minuut alweer op voorsprong dankzij een doelpunt van Lex Immers.

Immers alert, Kolder schiet vrije trap binnen

Miquel Nelom werd aan de linkerkant weggestuurd door Bruno Martins Indi. De linksback gaf vervolgens de bal hard voor op Pellè, die Room op zijn weg vond. Immers was alert en tikte de bal binnen: 1-2.

Feyenoord leek de overwinning 'gewoon' binnen te slepen, maar in de 89ste minuut mocht Marnix Kolder aanleggen voor een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied.

De aanvoerder van Go Ahead Eagles schoot de bal hard en laag in de linkerhoek buiten het bereik van Mulder: 2-2.