NOS NieuwsAangepast

VEH: verleng crisismaatregelen

De Vereniging Eigen Huis wil dat het kabinet de looptijd verlengt van crisismaatregelen voor mensen die met een onverkoopbare woning zitten. De maatregelen lopen op 1 januari gedeeltelijk af. Dat betekent dat vanaf die datum tienduizenden mensen honderden euro's per maand meer kwijt zijn aan woonlasten.

Nu geldt nog dat mensen, die een nieuw huis hebben gekocht maar hun oude huis niet kwijtraken, drie jaar lang recht hebben op een dubbele hypotheekrenteaftrek. Na 1 januari is dat nog maar twee jaar, zoals het vroeger was.

Terugkeerregeling

Een andere maatregel die volgens de VEH moet worden verlengd, is de terugkeerregeling voor mensen die hun onverkoopbare woning tijdelijk hebben verhuurd. Als de huurders vertrekken, hebben de eigenaren nu nog recht op hypotheekrenteaftrek voor twee woningen. Na 1 januari is dat nog maar voor één woning.

Volgens VEH betekent dat bij een hypotheek van 250.000 euro en een rente van 5% dat de eigenaar 400 euro per maand meer hypotheekrente moet betalen.

VEH pleit daarom in een brief aan staatssecretaris Weekers van Financiën voor verlenging van de crisismaatregelen. Als de woningmarkt volgend jaar voldoende aantrekt, kunnen de maatregelen per 1 januari 2015 worden geschrapt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl