NOS NieuwsAangepast

CNN toont beelden Westgate-drama

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft beelden uitgezonden van het bloedbad in winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Volgens de zender gaat het om niet eerder vertoonde beelden die komen van beveiligingscamera's.

Te zien is hoe er paniek uitbreekt onder bezoekers van een supermarkt als ze buiten geweervuur horen. Daarna komen de gewapende al-Shabaab-terroristen binnen.

Bekijk de beelden op de site van CNN (mogelijk schokkend).

Strompelend

Een van de terroristen vuurt van dichtbij op een op de grond liggende man. De man blijft badend in het bloed achter.

Even later ziet een andere terrorist de man liggen. CNN vertelt, maar laat niet zien, hoe de terrorist de gewonde man doodschiet.

Ook is te zien hoe in een verlaten supermarkt een vrouw en twee kinderen voorbijlopen. In het karretje dat de vrouw voortduwt, ligt een gewond kind. Zij worden gevolgd door een strompelend tienermeisje. Zij heeft haar handen in de lucht en een bloedvlek in haar zij.

Te schokkend

Achter hen loopt een terrorist. Hij wijst de moeder en de kinderen welke kant zij op moeten. Later blijkt dat ze zijn vrijgelaten.

De beelden tonen hoe nonchalant en kalm de terroristen te werk zijn gegaan. Al kijkend en schietend voerden zij telefoongesprekken. Ook is te zien hoe ze knielden voor gebed.

Het beeld dat wordt getoond is maar een fractie van de beelden die door de beveiligingscamera's zijn opgenomen, zegt CNN. De meeste beelden waren volgens de nieuwszender te schokkend om uit te zenden.

Alle opnamen zijn van 21 september, de dag dat het bloedbad en de gijzeling begon. Vier dagen later bleken 61 burgers, zes militairen en vier terroristen te zijn omgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl