NOS NieuwsAangepast

"Veiligheidscamera's diplomaat uit"

De bewakingscamera's bij het appartement van de mishandelde diplomaat Onno Elderenbosch in Moskou zijn gisteravond uitgevallen. Dat zegt de conciërge van het gebouw tegen NOS-correspondent David-Jan Godfroid.

"Het opmerkelijke is dat de elektriciteit gisteren twee keer is uitgevallen. Na de eerste keer waren de veiligheidscamera's ermee opgehouden."

De daders stonden Elderenbosch op te wachten in de hal van het gebouw toen hij thuiskwam. Ze hadden zich voorgedaan als elektriciens die de stroomstoring onderzochten. Ze vroegen of ze ook bij de diplomaat binnen mochten kijken, waarop hij werd mishandeld en vastgebonden. De Nederlander raakte lichtgewond.

Overhoop gehaald

Het appartement ligt in een chic gebouw in Moskou. Aan de buitenkant is niets te zien van het incident van gisteren. Binnen mocht niet worden gefilmd.

Op foto's van het appartement van Elderenbosch is te zien hoe de woning overhoop is gehaald. Ook lieten de daders een hartje achter op een spiegel, met de letters LGBT, de Engelstalige aanduiding voor de homoseksuele en transgender gemeenschap.

Lavrov

Minister Timmermans spreekt later vandaag zijn collega Lavrov over de mishandeling. Rusland heeft inmiddels gezegd de zaak te betreuren. De politie is een onderzoek gestart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl