NOS VoetbalAangepast

Oranje houdt Turken uit play-offs

Het al voor het WK geplaatste Oranje heeft zijn laatste kwalificatieduel uit met 0-2 gewonnen van Turkije. Roemenië, dat Estland thuis met 2-0 versloeg, bereikte ten koste van de Turken de play-offs.

Nederland opende sterk, al was de eerste kans voor Turkije: Olcan Adin kwam een stapje tekort om Jasper Cillessen te omspelen. Daarna lag het initiatief bij Oranje, dat met geluk scoorde. Een vrije trap van Arjen Robben zeilde langs iedereen het doel in.

Turkije herpakte zich en Nederland kwam onder druk te staan. Daarbij verdedigde het niet steeds even sterk, wat leidde tot enkele Turkse kansen. De beste was voor Burak Yilmaz, die alleen voor Cillessen de bal niet onder controle kreeg.

'Turkse' treffer velt Turkije

Met Dirk Kuijt voor Robin van Persie en Jeffrey Bruma voor Bruno Martins Indi begon Oranje aan de tweede helft en dat pakte meteen goed uit. Op aangeven van Kuijt (Fenerbahce) schoot Wesley Sneijder (Galatasaray) de Turkse WK-droom aan diggelen.

Turkije oogde geknakt, het balbezit en de kansen waren voor Nederland. Jeremain Lens was met een boogbal dicht bij de 3-0 en een volley van Sneijder trof bijna doel.

Gaandeweg zetten de Turken Oranje toch weer onder druk. Het leidde tot corners en een schot dat door Cillessen knap werd gekeerd. Nederland werd niet echt aan het wankelen gebracht en bij enkele tegenstoten zorgde het nog voor gevaar. Grote kansen bleven verder echter uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl