NOS NieuwsAangepast

Ruwaard van Putten niet vervolgd

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis wordt niet vervolgd voor misstanden op de afdeling cardiologie in 2010. De officier van justitie heeft de aangiften geseponeerd omdat er onvoldoende verdenking van strafbare feiten is.

Bij het beoordelen van de aangiften waren ook twee onafhankelijke artsen betrokken, staat in een persbericht.

Eind vorig jaar plaatste de Inspectie voor de Gezondheidszorg het ziekenhuis in Spijkenisse onder verscherpt toezicht na berichten over een onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie.

Bij een telefonisch meldpunt kwamen daarna 29 reacties binnen van mensen die aangifte wilden doen tegen het ziekenhuis, de afdeling cardiologie of individuele medewerkers.

Failliet

Het ziekenhuis raakte vervolgens in financiële problemen, omdat de patiënten wegbleven. Op 24 juni werd het Ruwaard van Putten failliet verklaard.

Alle aangevers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit om geen vervolging in te stellen. Ze kunnen nog met het OM in gesprek daarover, of kunnen bij het gerechtshof in Den Haag tegen die beslissing in beroep gaan.

Naast het Openbaar Ministerie hebben ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek gedaan naar het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Hun conclusies worden voor het eind van dit jaar verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl