NOS NieuwsAangepast

Nieuwe naam voor de 'Trib'

The International Herald Tribune bestaat sinds vandaag niet meer, althans in naam. De 'Trib' gaat verder als de International New York Times, met een nieuwe website.

The New York Times kondigde de naamsverandering begin dit jaar aan. De krant wil het aantal digitale lezers uitbreiden. Ook moeten er meer lezers buiten de Verenigde Staten worden getrokken. De krant wordt gedrukt in een oplage van 224.000 stuks en verspreid in 135 landen.

In de laatste editie van de papieren International Herald Tribune zat onder meer een speciale bijlage, met foto's van voorpagina's door de jaren heen. Onder meer de aankondiging van de dood van de Britse koningin Victoria en de invasie door Duitsland van Polen in 1939 komen voorbij.

Telegraaflijnen

The International Herald Tribune werd in 1887 opgericht in Parijs, als Europese editie van de New York Herald. De krant heette toen de Paris Herald.

Met de komst van trans-Atlantische telegraaflijnen konden Amerikanen ook in Europa op de hoogte gehouden worden van het nieuws. In Parijs kwamen in die tijd dankzij het stoomschip steeds meer Amerikanen.

In 1967 namen The New York Times en The Washington Post de krant over en ging hij verder onder de titel The International Herald Tribune. Tien jaar geleden kwam de krant volledig in handen van The New York Times.

De eerste vier dagen is de website van de nieuwe krant voor iedereen gratis toegankelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl