NOS NieuwsAangepast

CNV steunt begrotingsakkoord

Vakcentrale CNV heeft geen bezwaar tegen de aanpassingen in het sociaal akkoord. Dat zegt CNV-voorzitter Jaap Smit na overleg met het algemeen bestuur.

Door de deal die het kabinet afgelopen vrijdag met de oppositie sloot, verandert er een aantal afspraken in het sociaal akkoord, gesloten tussen het kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties.

Sociaal akkoord

"De kern van het sociaal akkoord blijft overeind, nu met steun van D66, ChristenUnie en SGP", zegt Jaap Smit. "Maar het shoppen in gesloten akkoorden doet de politiek geen goed."

Ook de vakcentrale MHP voor middelbaar en hoger personeel is tevreden met het akkoord tussen het kabinet en D66, SGP en de ChristenUnie. Volgens de bond blijven de afspraken in het begrotingsakkoord "inhoudelijk dicht bij het sociaal akkoord".

Banen

In het begrotingsakkoord is onder meer afgesproken dat werklozen na zes in plaats van na twaalf maanden moeten solliciteren op banen onder hun niveau. Dat geldt al vanaf 2015 in plaats van per 2016. Verder gaat de aanpassing van het ontslagrecht een half jaar eerder in.

Het ledenparlement van de FNV komt vanavond bijeen om te spreken over het begrotingsakkoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl