NOS SportAangepast

Kuiper: deur open voor Wennemars

Erben Wennemars maakt wellicht zijn entree in de marathonploeg van TVM. Coach Geert Kuiper heeft voor zijn ploeg vijf namen op papier staan voor het nieuwe schaatsseizoen, maar daar kan Wennemars als zesde schaatser aan toegevoegd worden. "Erben is een goede vriend van Sven Kramer. Het is zeker een optie."

TVM heeft, naast de bestaande langebaan-licentie, nu ook een licentie aangevraagd bij de KNSB voor marathonwedstrijden. Dit heeft de ploeg vooral gedaan om de twee nieuwe aanwinsten, Christijn Groeneveld en Douwe de Vries, de mogelijkheid te geven om marathons in TVM-tenue te rijden. De twee schaatsers fungeren ook regelmatig als trainingspartner voor Sven Kramer.

Dichter bij Elfstedentocht

Hoeveel TVM van de licentie gebruik gaat maken laat Kuiper nog in het ongewisse: "Onze voorkeur gaat uit naar de langebaanwedstrijden. Maar als er natuurijs komt en wellicht een Elfstedentocht brengt deze licentie rijders als Kramer dichter bij de Tocht de Tochten," aldus Kuiper.

De 37-jarige Wennemars, die in 2010 een punt zette achter zijn carrière, deed afgelopen weekeinde mee aan de IJsselcup en wist zich daar op de 1.500 meter zowaar te plaatsen voor de NK afstanden later deze maand. Kuiper feliciteerde Wennemars op Twitter en voegde daaraan toe dat Wennemars zijn plek binnen de TVM-marathonploeg nu bijna binnen heeft. Kuiper: "Dat is natuurlijk met een knipoog gezegd. Maar de deur staat voor Wennemars altijd open. Voor hem is het ook een droom om ooit de Elfstedentocht te rijden, mocht die mogelijkheid zich aandienen."

Geen marathon op korte termijn

Kuiper benadrukt dat de NK afstanden in Heerenveen over twee weken prioriteit genieten: "Wij willen ons plaatsen voor de World Cup-wedstrijden en concentreren ons nu op de langebaanwedstrijden. Op de korte termijn zullen we geen marathonwedstrijden schaatsen."

De TVM-marathonploeg bestaat naast Groeneveld en De Vries uit Kramer, Wouter Olde Heuvel en Koen Verweij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl