NOS NieuwsAangepast

Nieuw spoor in zaak-McCann

In de zaak van Madeleine McCann is de Britse politie op zoek naar een man die ten tijde van haar verdwijning in de buurt was van het vakantieappartement van de McCanns in Portugal. Volgens getuigen had hij een blond kind van 3 of 4 jaar op de arm, mogelijk in pyjama.

Vanochtend publiceerde de politie al twee compositietekeningen van de man. De tekeningen zijn een belangrijk onderdeel van een reconstructie van de verdwijningszaak uit mei 2007, waaraan het Britse televisieprogramma Crimewatch vanavond is gewijd.

De getuigen zeggen dat de man blank was, tussen de 20 en 40 jaar oud en van een gemiddelde lengte. Hij had kort bruin haar.

Nederlands

Omdat hij mogelijk Duits of Nederlands spreekt, besteedt morgenavond ook het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

In de nauwgezette reconstructie van de verdwijning heeft de politie alle data van mobiele telefoongesprekken meegenomen. Dat heeft belangrijke nieuwe gegevens opgeleverd, zegt de politie.

Geen arrestatie

Maddie McMann was 3 jaar toen ze verdween. De Portugese politie liet de zaak na één jaar onderzoek rusten. Scotland Yard pakte de zaak in 2011 weer op.

De politie heeft een bericht uit de Sunday Mirror tegengesproken waarin stond dat in de verdwijningszaak een man was gearresteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl