Nigeria boekt zege bij Ethiopië

Nigeria heeft een belangrijke overwinning geboekt in het beslissende tweeluik met Ethiopië om een WK-ticket. Aanvaller Emmanuel Emenike bezorgde de Nigerianen in Addis Abeba met twee goals de zege: 1-2.

Ethiopië kwam in de 57ste minuut door een doelpunt van Behaili Assefa nog wel op voorsprong. De middenvelder zag zijn voorzet gekeerd worden door doelman Vincent Enyeama, maar scheidsrechter Néant Alioum constateerde dat de bal over de lijn was geweest.

Tien minuten later schoot Emenike de bezoekers langszij. Oud-VVV'er Ahmed Musa had daarna een grote kans op 1-2, maar de paal stond zijn inzet in de weg.

In de laatste minuut was het toch raak. Emenike mocht aanleggen vanaf elf meter. De spits van Fenerbahçe liet dit buitenkansje niet onbenut, waarmee hij Nigeria een goede uitgangspositie schonk voor het bereiken van het WK.

Op 16 november is de return in Nigeria. Zaterdag wonnen Burkina Faso en Ivoorkust ook al hun duels.