NOS WielrennenAangepast

Parijs-Tours prooi voor Degenkolb

John Degenkolb heeft Parijs-Tours op zijn naam geschreven. De Duitser van het Nederlandse Argos-Shimano was na 235 kilometer koers Michael Mørkøv en Arnaud Démare in de sprint van een klein peloton de baas.

Degenkolb maakte in de finale ook al deel uit van een kopgroep die op het laatste klimmetje was gevormd. Toen die groep bijna werd gegrepen sprong Jetse Bol daaruit weg. Belkin deed vervolgens zijn uiterste best om het peloton af te stoppen en die missie slaagde bijna.

Bol reed voor wat hij waard was, maar moest op 500 meter van de streep alsnog capituleren. In de sprint die volgde, was Degenkolb superieur.

"Unfair"

Bij Argos was men niet erg te spreken over de tactiek van de Belkin-renners, die tijdens de achtervolging op Bol opzichtig in de weg reden. Degenkolb betitelde die handelswijze zelfs als "unfair". "Maar op het einde kwam alles goed dankzij mijn teamgenoten", constateerde de Duitser tevreden.

Belkin-coureur Lars Boom zag het anders. "Ik zat constant in het eerste wiel en stopte met trappen toen we op twee kilometer voor de streep zaten, in de laatste bocht. Zo help je ik iemand die jou al het hele seizoen geholpen heeft."

"Geweldige finale"

Zijn ploegleider Erik Dekker, zelf oud-winnaar van de koers, was tevreden over het optreden van het Belkin-smaldeel. "We waren dicht bij de winst. Het was een geweldige finale en het is jammer dat Bol niet wist te winnen. Maar de mannen waren aanwezig in de finale, e hebben tot het einde gevochten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl