NOS NieuwsAangepast

Overlast door aanhoudende regen

Op veel plaatsen in Nederland veroorzaakt de overvloedige regenval overlast. Vooral in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht is het erg nat. Veel kelders en panden zijn ondergelopen.

Ook kan de riolering het op veel plaatsen niet meer aan. Sinds gisteravond regent het in een groot deel van het westen van het land onophoudelijk. De verwachting is dat het pas vanavond ophoudt met regenen.

Zuid-Holland

De problemen zijn volgens de brandweer het ergst op Goeree-Overflakkee. In Ouddorp en Dirksland viel respectievelijk 96 en 94 millimeter regen, wat neerkomt op ruim 9 emmers per vierkante meter.

NOS-weerman Gerrit Hiemstra kijkt nu vooral naar het gebied tussen Noordwijk en Rotterdam. Daar kan het nog lang heel hard regenen. Gisteravond was het in Rotterdam al op veel plaatsen mis, het ergst was het in de laaggelegen Van Vollenhovenstraat.

Bij het knoopunt Kethelplein was de verbindingsweg vanuit Gouda (A20) naar de tunnel vanmorgen enkele uren afgesloten. De weg stond voor een deel onder water. Ook op andere snelwegen had en heeft het verkeer veel last van de regen.

Heel veel regen

Weerkundigen verwachten dat er meer dan 80 millimeter neerslag kan vallen. Dat zou betekenen dat er nu in een etmaal net zoveel of meer regen valt als normaal in de hele maand oktober.

Het KNMI heeft voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht code oranje afgekondigd, de op één na zwaarste waarschuwingscode.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl