NOS SportAangepast

Van Vlerken vierde, drama Diederen

Yvonne van Vlerken heeft een sterk optreden op de WK Ironman op Hawaii net niet kunnen opsieren met een medaille. De 34-jarige triatlete eindigde in de beruchte wedstrijd als vierde.

Van Vlerken lag 22ste na het zwemmen, rukte op de fiets op naar plaats zeven en lag bij het lopen zelfs even derde, maar moest in de slotfase toch nog de Britse debutante Liz Blatchford voorbij laten gaan.

De Australische Miranda Carfrae pakte voor de tweede keer de wereldtitel en zette met 8.52.14 over 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer lopen een parcoursrecord neer. De Britse Rachel Joyce veroverde het zilver: 8.57.28.

Persoonlijk drama Diederen

Voor Bas Diederen liep de Ironman uit op een persoonlijk drama. Daags voor de wedstrijd overleed geheel onverwacht de vader van de atleet uit Susteren op het eiland Kona, waar de triatlon wordt afgewerkt.

De 33-jarige Diederen besloot als eerbetoon aan zijn vader toch te starten, maar tijdens het fietsen bleek het emotioneel een te zware opgave en na zo'n 100 kilometer stapte hij uit de race. Diederen won dit jaar brons op de EK Ironman.

Het goud bij de mannen ging naar Frederik van Lierde. De Belg bleef met een tijd van 8.12.29 de Australiër Luke McKenzie voor. Het brons was voor de Duitser Sebastian Kienle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl