NOS SportAangepast

Volleyballers klaar in Sao Paulo

Geen van de Nederlandse beachvolleybalduo's is er in geslaagd de kwartfinales van het grand slam-toernooi van Sao Paulo te bereiken.

Sanne Keizer en Marleen van Iersel verloren in de eerste ronde van de knock-outfase van Britta Bühte en Karla Borger. Na een 1-1 stand in sets bleken de Duitsen in de beslissende derde set net wat sterker: 21-17, 12-21, 13-15.

In dezelfde ronde begonnen Jantine van der Vlist en Rimke Braakman goed aan hun wedstrijd tegen Natália Dubovcová en Dominika Nestarcová uit Slovenië en wonnen de eerste set met ruime cijfers.

De tweede set ging echter naar de Sloveensen, die vervolgens in derde set met vijf punten verschil de wedstrijd pakten: 12-21, 21-18, 15-10.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel mochten de eerste ronde van de knock-outronde overslaan na drie overwinningen in de groepsfase, maar zij waren in de tweede ronde niet opgewassen tegen de Braziliaanse combinatie Maria Antonelli/Agatha Bednarczuk: 21-16, 21-18.

Stiekema en Varenhorst

Het enig overgebleven Nederlandse koppel bij de mannen ging ook in de eerste ronde van de knock-outfase onderuit.

Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst moesten hun meerderen erkennen in het Amerikaanse duo Nick Lucena/Ryan Doherty: 21-17, 23-21.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl