NOS SportAangepast

Brouwer/Meeuwsen uitgeschakeld

Het beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is vroegtijdig uitgeschakeld in het grand slam-toernooi van Sao Paulo in Brazilië.

De Nederlandse wereldkampioenen kwamen niet door de groepsfase. Ze verloren donderdag (plaatselijke tijd) hun derde groepswedstrijd van het Italiaanse koppel Paolo Nicolai en Daniele Lupo. Na drie sets moesten Brouwer en Meeuwsen zich gewonnen geven: 21-18, 15-21, 18-20.

Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst bereikten wel de knock-outfase door hun derde groepsduel overtuigend te winnen van de Canadezen Maverick Hatch en Christian Redmann. Na 30 minuten was de stand 21-18, 21-16 in het voordeel van de Nederlanders.

Oranje-vrouwen allemaal door

Bij de vrouwen zijn er drie Nederlandse koppels door de groepsfase gekomen. Madelein Meppelink en Sophie van Gestel wonnen ook hun derde en laatste groepswedstrijd en mogen derhalve naar de eerste ronde van de knock-outronde overslaan. Ze versloegen de Spaansen Liliana Fernandez en Elsa Baquerizo met 22-20, 19-21, 15-11.

Sanne Keizer en Marleen van Iersel leden na twee zeges hun eerste nederlaag. Het sterke Duitse koppel Katrin Holtwick/Ilka Semmler was hen in twee sets de baas: 21-18, 21-11. Keizer en Van Iersel komen nu uit in de eerste knock-outronde, net als Jantine van der Vlist en Rimke Braakman. Zij werden derde in hun groep ten koste van Tatjana Masjkova en Irina Tsimbalova uit Kazachstan: 21-15, 19-21, 15-10.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl