NOS SportAangepast

Detroit schakelt Oakland uit

In de play-offs van de MLB is Detroit Tigers net als vorig jaar ten koste van Oakland Athletics doorgedrongen tot de finale van de American League. Detroit won het vijfde en beslissende duel in Oakland met 3-0.

Justin Verlander toonde zich opnieuw de kwelgeest van Oakland. De pitcher, die in play-offduels met Oakland al 32 innings geen run tegen kreeg, stond in acht innings maar twee hits toe en was goed voor tien strike-outs.

Miguel Cabrera maakte zijn status van superster eveneens waar. Hij opende met een homerun, zijn 45ste van het seizoen, in de vierde inning de score (2-0). In de zesde inning scoorde Victor Martinez na een honkslag van Omar Infante.

Sonny Gray

Oakland-coach Bob Melvin gaf rookie Sonny Gray verrassend de voorkeur boven Bartolo Colon, maar de 23-jarige pitcher had het zwaar en kon na vijf innings vertrekken.

Oakland gaf zijn fans nog even hoop in de negende inning. Jed Lowrie en Yoenis Cespedes bereikten de honken, maar closer Joaquin Benoit was op tijd weer bij de les en redde het vege lijf.

De A's hebben in de play-offs sinds 2000 dertien keer een duel gespeeld waarin de volgende ronde bereikt kon worden, maar slechts één keer gingen ze ook met de zege aan de haal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl