NOS NieuwsAangepast

De aanklachten tegen Badr Hari

Kickbokser Badr Hari staat voor de rechter. Hij wordt verdacht acht mishandelingsdelicten en één verkeersdelict. Een overzicht van de aanklachten (.pdf):

1. 20 februari 2010: Badr Hari zou samen met een groep andere mannen een portier van Club Blinq aan het Kleine Gartmanplantsoen in Amsterdam hebben mishandeld. De portier zou zwijggeld hebben aangenomen en doet geen aangifte.

2. 6 maart 2010: Het verkeersdelict: volgens justitie bestuurt Hari een auto over de voor verkeer afgesloten Albert Cuypstraat en rijdt een voetganger aan.

3. 17 juli 2011: Badr Hari zou in Club Air aan de Amstelstraat ruzie krijgen met eigenaar Jeroen van den Berg. Die krijgt klappen en loopt zware schade op aan zijn gebit door een trap tegen zijn hoofd.

4. 17 juli 2011: In Club Air zou Badr Hari ook een Italiaan hebben mishandeld.

5 en 6. Periode 1 juli tot en met 29 juli: Volgens justitie mishandelt Hari ex-vriendin Rosa en vernielt haar huisraad.

7. 2 december 2011: Badr Hari geeft in het Cooldown Café aan de Lange Leidsedwarsstraat een kopstoot aan de stiefbroer van Rosa, aldus de aanklacht.

8. 12 mei 2012: Hari geeft volgens justitie een onbekende man in club Jimmy Woo in de Korte Leidsedwarsstraat een kopstoot en een flying kick. Hij slaat ook een glas stuk in het gezicht van de man. Bewakingscamera's registreren maar een deel van de schermutselingen.

9. Nacht 7 op 8 juli, de zwaarste aanklacht: Badr Hari is volgens justitie met zijn vriendin Estelle Cruyff, de ex van Ruud Gullit, bij het dancefestijn Sensation White in de Amsterdam ArenA. In een skybox mishandelt hij met Ferhat Y. zakenman Koen Everink. Het slachtoffer krijgt onder meer een kopstoot en zijn linkervoet wordt er bijna geheel afgetrapt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl