NOS SportAangepast

Cricketlegende Tendulkar stopt

Cricketlegende Sachin Tendulkar heeft aangekondigd dat hij na het spelen van zijn tweehonderdste testmatch (volgende maand tegen de West-Indies) een punt achter zijn loopbaan zet.

De veertigjarige Tendulkar wordt gezien als een van de grootste batsmen uit de historie. Hij kwam tot 15.837 runs in 198 testmatches en is met 51 centuries in testmatches recordhouder. Ook was hij de eerste die een dubbele century realiseerde in een eendaagse wedstrijd.

"Ik droomde er als kind al van om voor India te mogen cricketen. En die droom heb ik geleefd, 24 jaar lang. Ik heb het een grote eer gevonden om voor India te mogen spelen en kijk er naar uit om in mijn geboorteland afscheid te nemen."

Cricketgod

In een land met één miljard inwoners en waar de sporthelden niet voor het oprapen liggen, werden Tendulkar sacrale gaven toegedicht. 'Cricket is mijn religie en Sachin is mijn God' was het mantra van zijn volgers.

Het humeur van de hele, vaak zo verdeelde, natie lag in zijn handen. De druk op hem was dan ook haast onmenselijk. Maar 'De Kleine Meester' versaagde niet. Telkens bracht hij zijn fans in vervoering met weer een schitterende inning. En dat 24 jaar lang.

Opvolging

Over zijn opvolging hoeft Tendulkar zich niet druk te maken. Toen hij in het Indiase team zijn opwachting maakte, stelde het land nog niet zoveel voor. Bij zijn afscheid maakt India zowel sportief als financieel, mede dankzij de explosief gegroeide economie, de dienst uit.

Nieuwe helden als Virat Kohli, Suresh Raina en MS Dhoni zijn de sterkhouders van het Indiase team. Maar hoe goed ze ook zijn; een speler als Sachin Ramesh Tendulkar komt maar een keer in de vijftig jaar langs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl