NOS NieuwsAangepast

"Geen reclame tijdens programma"

Staatssecretaris Dekker is tegen reclame bij de publieke omroep die programma's onderbreekt. Dat zei hij in de Tweede Kamer in het debat over zijn plannen voor de omroep.

Dekker wil 100 miljoen extra bezuinigen op de media en de meerderheid van de Tweede Kamer gaat daarmee akkoord. De nieuwe bezuinigingen moeten in 2016 en 2017 hun beslag krijgen en de staatssecretaris benadrukte dat de publieke omroep nu al aan de slag kan gaan om eigen inkomsten binnen te halen, bijvoorbeeld door meer reclame uit te zenden.

Kabel

Programma's onderbreken voor reclame vindt hij echter "niet wenselijk". De staatssecretaris zei verder dat de publieke omroep harder zou kunnen onderhandelen met de kabelmaatschappijen, zodat die meer gaan betalen voor het doorgeven van programma's. Hij denkt dat omroepen ook nog meer kunnen samenwerken.

Dekker herhaalde dat hij een brede publieke omroep wil, "met een scherper profiel". Hij zei dat hij geen directe bemoeienis van de overheid met de programma's wil. Maar volgens hem mag via de Raad voor Cultuur wel de vraag worden gesteld om welke programma's het nu uiteindelijk draait bij de publieke omroep en of het gerechtvaardigd is daar belastinggeld in te steken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl