Proces tegen Badr Hari van start

Vandaag is de rechtszaak tegen Badr Hari begonnen. De kickbokser staat terecht voor acht geweldsmisdrijven en een verkeersdelict.

De zwaarste aanklacht tegen Hari is poging tot doodslag, voor de mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation White vorig jaar.

Everink werd ernstig mishandeld in een vip-box in de Amsterdam Arena, waar het feest werd gehouden. Hij liep daarbij onder meer een gecompliceerde beenbreuk op.

Toegegeven

Hari heeft toegegeven dat hij betrokken was bij het incident, maar hij zou de zakenman 'slechts' één klap hebben gegeven. De advocate van Hari, Bénédicte Ficq, noemde het tijdens een pro-forma-zitting een "corrigerende tik".

De aanleiding voor de vechtpartij zou zijn dat Everink de vriendin van Hari, Estelle Cruijff, had beledigd. Volgens Everinks advocaat heeft de zakenman alleen "Hallo, ik ben Koen" gezegd tegen Cruijff. Everink ging daarna naar de wc en werd in elkaar geslagen door een aantal mannen toen hij terugkwam. Volgens het Openbaar Ministerie was Hari een van hen.

Everink is zelf niet aanwezig bij de rechtszaak. Hij is naar eigen zeggen vanwege zijn gezondheid niet in staat om in de zaal te getuigen. Daardoor kunnen de rechters en de advocaat van Hari hem niet ondervragen. Everink heeft wel eerder verklaringen afgelegd bij de politie.

Andere mishandelingen

Hari wordt ook verdacht van andere mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Zo zou hij een kopstoot en/of een zogenoemde flying kick hebben uitgedeeld in de Jimmy Woo. In Club Air zou hij bij een man tanden uit zijn mond hebben geslagen.

Verder zou Hari een ex-vriendin in elkaar hebben geslagen en wordt hij verdacht van een opzettelijke aanrijding in de Amsterdamse Albert Cuypstraat.

Hari staat terecht samen met medeverdachte Ferhat Y. Voor de zaak zijn vier dagen uitgetrokken. Het Openbaar Ministerie komt maandag met de strafeis tegen Hari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl