NOS NieuwsAangepast

PvdA-raadslid steelt van straatkrant

Het Utrechtse PvdA-gemeenteraadslid Bert van der Roest is opgestapt. Hij heeft zo'n 40.000 euro verduisterd van de daklozenkrant in Utrecht. Van der Roest was daar penningmeester.

Van der Roest heeft toegegeven dat hij fraude heeft gepleegd en zegt in een verklaring dat hij het in hem gestelde vertrouwen heeft geschonden.

Het bestuur van de Utrechtse daklozenkrant ontdekte de fraude een paar weken geleden. Van der Roest was verantwoordelijk voor het afdragen van het geld dat bij de krant binnenkwam aan de bank, maar hij stak een deel daarvan in eigen zak. Hij zou het nodig hebben gehad voor de productiekosten van zijn theaterprogramma.

Terugbetalen

Het bestuur van de daklozenkrant heeft met het raadslid afgesproken dat hij het geld binnen twaalf maanden terug zal betalen. In ruil daarvoor zal er geen aangifte worden gedaan.

De PvdA-fractie in Utrecht spreekt van een drama voor de partij en voor Van der Roest persoonlijk. Volgens een woordvoerder was er na deze affaire geen andere optie voor Van der Roest dan op te stappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl