NOS NieuwsAangepast

Onderzoek politieoptreden Sittard

Burgemeester Cox van Sittard-Geleen laat onderzoek doen naar het politieoptreden bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en MVV van afgelopen vrijdag. Bij de gemeente, de politie en de club Fortuna Sittard zijn ruim honderd klachten binnengekomen over te hard optreden van de politie.

Na de wedstrijd waren er ongeregeldheden. Volgens regionale media gebruikte de politie daarbij excessief geweld, waarvan ook mensen de dupe werden die niet bij de ongeregeldheden betrokken waren. Twee meisjes van 12 zijn gewond geraakt. Vijf mensen werden opgepakt.

Mensen die niet snel genoeg doorliepen, kregen een por in hun rug met de wapenstok, schrijft De Gelderlander. Vooral ouderen en gezinnen met kinderen waren doodsbang.

Politiepaarden

"Eerst word je gedwongen in een groep te staan wachten en daarna sturen ze er politiepaarden doorheen. Onbegrijpelijk", staat in een verslag op de website van Fortuna-supporters.

De burgemeester liet vandaag weten dat hij de klachten serieus neemt. Het onderzoek wordt gedaan door rechercheurs uit een ander deel van Limburg dan Sittard.

In de keiharde derby tussen de Limburgse ploegen, die MVV met 1-0 won, trok de scheidsrechter acht gele en vier rode kaarten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl