Zonderland: ben nog niet klaar

Epke Zonderland voegde zondag na de Europese titel en de olympische titel ook de wereldtitel toe aan zijn erelijst, maar is nog lang niet klaar met turnen.

"Alle titels zijn binnen. Dat is fantastisch. Een droom die uitkomt", aldus Zonderland tegen de NOS. "Het is te leuk. Ik blijf doorgaan en ga nog een paar jaar heel erg genieten van mijn sport. Mijn loopbaan is behoorlijk volmaakt , maar ik ben er nog niet klaar mee. Het was vandaag net goed genoeg, maar nog niet perfect. Dat geeft weer een prikkel om door te gaan en het nog beter te doen."

Zonderland (16,000) bleef Fabian Hambüchen (15,933) maar nipt voor. De Duitser kwam na hem in actie.

"Ongelooflijk", aldus Zonderland. "Het was superspannend. Ik wist dat Fabian ook 16 punten kon halen. Hij haalde het net niet, maar het had net zo goed wel gekund. Mijn uitgangswaarde was drie tienden hoger, maar ik maakte een fout in de oefening. Met drie tienden aftrek wordt het dan spannend. Vooral bij het laatste vluchtelement zat ik dicht op de stok. Fabian turnde zo goed als vlekkeloos en had kunnen winnen."

Vluchtelementen

In zijn gouden olympische oefening verbaasde Zonderland de wereld door als eerste turner drie vluchtelementen op rij uit te voeren. In Antwerpen liet hij dat na, maar hij stal wel de show met twee keer twee vluchtelementen.

"Dat geeft iets meer stabiliteit. Dat is de belangrijkste reden", legde Zonderland uit. "Helaas ging het vandaag niet zoals gepland. Hopelijk kan ik met deze oefening de komende jaren nog goed mee, maar ik moet ook rekening houden met nieuwe concurrentie."

"Het zou mooi zijn om ooit een viervoudig vluchtelement in een wedstrijd te laten zien", besloot Zonderland. "Maar daarvoor is nog een lange weg te gaan. Die is nog veel moeilijker dan drie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl