NOS SportAangepast

Wereldtitel Zonderland op rekstok

Epke Zonderland heeft bij de WK turnen in Antwerpen de titel op het onderdeel rekstok gegrepen. Hij kreeg voor zijn oefening 16,000 punten. Zonderland werd op rekstok al Europees en olympisch kampioen, maar de wereldtitel ontbrak nog op zijn palmares. Hij bleef de Duitser Fabian Hambüchen (15,933) nipt voor.

Zonderland turnde een haast perfecte oefening en stond bij de afsprong met beide benen stevig op de grond. Dat was net het verschil met zijn goede kameraad Hambüchen die bij zijn landing een klein hupje had. Het brons ging naar de Japanse alleskunner Kohei Uchimura (15,633).

Voor Zonderland was het de eerste titel op een WK. In 2009 en 2010 bleef de 27-jarige Fries steken op een zilveren medaille. Twee jaar geleden was hij op de EK in Berlijn wel de beste.

Vijfde in brugfinale

Eerder op zondag had Zonderland niet voor een surprise kunnen zorgen in de brugfinale. De Fries, luid aangemoedigd in het Sportpaleis, turnde een oefening met één hapering, scoorde 15,300 punten en werd vijfde.

Daarmee verbeterde Zonderland zich met een plaats ten opzichte van zijn enige eerdere brugfinale op een WK (2009). Na zijn optreden stond hij derde. Zonderland zag vervolgens drie man de mist in gaan en brons gloorde. Twee turners gooiden echter nog roet in het eten.

De Chinees Lin Chaopin en de Japanner Kohei Uchimura scoorden 15,666 punten. Omdat de twee Aziaten dezelfde D-score hadden, kregen ze beiden goud. De Amerikaan John Orozco (15,533) en de Chinees You Hao (15,500) werden derde en vierde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl