Feyenoord wint net bij Vitesse

Feyenoord is Vitesse gepasseerd op de ranglijst. Het onderlinge duel in Arnhem werd door de Rotterdammers al voor rust beslist: 1-2.

Vitesse zocht de aanval, maar Feyenoord stoorde goed en maakte goed gebruik van de ruimte die de Arnhemmers weggaven. Verdediger Stefan de Vrij tikte na een hoekschop de bal bij de tweede paal binnen en Graziano Pellè kopte even later uit een loepzuivere voorzet van Samuel Armenteros de 0-2 tegen de touwen.

Vitesse drukte Feyenoord na rust terug, maar oud-Feyenoorder Kelvin Leerdam (redding Erwin Mulder) en Lucas Piazon (naast) lieten kansen onbenut. Mike Havenaar bracht met nog zeven minuten op de klok koppend de spanning terug, maar Mulder (kopbal na de kopbal van collega-goalie Piet Velthuizen!) en de paal redden Feyenoord in de extra tijd.