Liverpool herovert koppositie

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League heroverd. Crystal Palace werd met 3-1 aan de kant geschoven. Luis Suárez was belangrijk bij zijn rentree op Anfield.

De Uruguayaanse aanvaller, vorig weekeinde bij zijn terugkeer in de Premier League al goed voor twee treffers in het uitduel met Sunderland, opende zaterdag tegen Crystal Palace de score.

Omstreden strafschop

Hij werkte de bal in de dertiende minuut in het doel, terwijl hij na een struikelpartij bijna op de grond lag. Daniel Sturridge maakte vlak daarna het tweede doelpunt, waarna Steven Gerrard de marge nog voor rust op drie bracht uit een omstreden strafschop.

Dean Moxey trok Raheem Sterling op de rand van het strafschopgebied aan het shirt, waarna de scheidsrechter na overleg met zijn grensrechter naar de stip wees.

In de slotfase bracht Dwight Gayle de eretreffer voor Crystal Palace op het scorebord, waarna Sturridge nog de paal trof. Liverpool neemt daardoor de koppositie over van Arsenal, dat zondag op bezoek gaat bij West Bromwich Albion.

Martin Jol wint met Fulham

In de onderste regionen pakte het Fulham van trainer Martin Jol belangrijke punten. Invaller Darren Bent bezorgde zijn ploeg de zege op Stoke City (1-0), waar Erik Pieters het gehele duel meedeed.

Ook Newcastle United, met Tim Krul op doel, boekte een overwinning. Loïc Rémy was de gevierde man in het stadion van Cardiff City (1-2). Vurnon Anita bleef de hele wedstrijd op de bank.

Hull City en Aston Villa kwamen niet tot scoren. Bij de bezoekers deden Leandro Bacuna en Ron Vlaar negentig minuten mee.