NOS NieuwsAangepast

50Plus kiest unaniem voor Klein

Het partijkader van 50Plus heeft unaniem Norbert Klein gekozen tot de nieuwe fractievoorzitter in de Tweede Kamer, na het vertrek van Henk Krol.

"De partij heeft gezegd, schouders eronder", zei Klein na een partijbijeenkomst in Utrecht. "En ik ga ervoor."

Voorlopig

Klein vormde samen met Krol de tweemansfractie van de ouderenpartij in de Tweede Kamer. Na het vertrek van Krol gisteren toonde Klein zich al bereid om voorlopig het fractievoorzitterschap over te nemen. De partij staat volledig achter Klein, zo blijkt nu.

Klein erkent dat hij een minder beeldbepalend gezicht voor de partij is dan zijn voorganger. "De persoonlijkheid van Krol was zo mediageniek. Daar kan ik niet aan tippen", aldus de nieuwe fractievoorzitter.

Nummer 3

Krol stapte op bij 50Plus na de onthulling dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant jarenlang voor zijn personeel geen pensioenpremie afdroeg. Hij spreekt berichten tegen dat hij in de Tweede Kamer wil blijven zitten. Zijn ontslagbrief ligt al bij de griffie van de Tweede Kamer.

Nu Klein is doorgeschoven, is er een plek vrij voor nummer 3, Martine Baay. Zij spreekt zondag met Klein over het Kamerlidmaatschap en besluit dan of ze de nieuwe functie aanvaardt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl