NOS NieuwsAangepast

Prins Jaime getrouwd

Prins Jaime de Bourbon de Parme is gistermiddag voor de wet getrouwd met Viktória Cservanyák. Het huwelijk vond plaats in Wijk bij Duurstede en werd voltrokken door Guus Swillens, oud-burgemeester van de plaats. Wijk bij Duurstede is de woonplaats van Jaimes moeder, prinses Irene.

Van de ceremonie zijn geen beelden vrijgegeven. Bij het kerkelijk huwelijk, aanstaande zaterdag in Apeldoorn, is wel beperkt pers toegestaan.

Kerkelijk huwelijk

Het kerkelijk huwelijk van het paar wordt gesloten in de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingkerk in Apeldoorn. Daar is een groot deel van de koninklijke familie bij, onder wie koning Willem-Alexander. Na de plechtigheid wordt er een feest gehouden op Paleis Het Loo.

Jaime (40) leerde zijn vrouw een jaar geleden kennen. De prins, tweelingbroer van prinses Margarita, is speciaal gezant natuurlijke hulpbronnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zijn 31-jarige vrouw, die is geboren in Boedapest, is bedrijfsjurist bij de Rabobank. Vorig jaar schreef ze een roman onder het pseudoniem Victoria Delano.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl