NOS VoetbalAangepast

PSV simpel langs Tsjornomorets

PSV heeft zich in de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League hersteld van de uitglijder van vorige maand thuis tegen Loedogorets. Het won in Oekraïne met 2-0 van Tsjornomorets.

Op het slecht bespeelbare veld kende PSV een uitstekende start; Memphis Depay gaf na bijna een kwartier doelman Bezotoskji het nakijken met een prachtig schot van afstand. In het vervolg van de eerste helft domineerde de Eindhovense ploeg zonder grote kansen te creëren.

Tsjornomorets wist pas voor wat dreiging te zorgen in het laatste kwartier van de eerste helft. De schoten van Anderson Santana, Olexiy Antonov en Olexiy Gaj ontbeerden echter de nodige precisie.

Nadat Franck Dja Djedje een ongevaarlijke kopbal had afgeleverd en Kirill Kovaltsjoek recht in de handen van Przemyslaw Tyton geschoten had, kon pas halverwege de tweede helft de eerste grote kans voor Tsjornomorets worden genoteerd; de inzet van dichtbij van Léo Matos werd gestopt door Tyton, de vervanger van de geblesseerde Jeroen Zoet.

Het bleek de opmaat voor een offensief van de thuisclub. Dat leverde evenwel slechts één kans op; Tyton hield zijn ploeg op de been met een knappe redding op een venijnig schot van Gaj.

Kort voor het einde besliste PSV het duel; Depay bediende invaller Jozefzoon, die Dimitro Bezotoskji omspeelde en de bal in het verlaten doel schoof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl